Gölbaşı İlçesi’nde Afet Konutları Tapu Bilgilendirme Toplantısı

Gölbaşı İlçesi’nde Hürriyet Mahallesinde yapılan afet konutları tapu sorunu ile ilgili toplantı yapıldı.
Adıyaman AFAD İyileştirme Şube Müdürü Tevfik Deniz, Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, “Gölbaşı İlçesi Örenli Köyünde 1969 yılında meydana gelen yer kayması afeti nedeni ile konutları heyelan afetine maruz kalan 119 hak sahibine Mülga İmar İskân Bakanlığı- Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman İli Gölbaşı İlçesi Hürriyet Mahallesinde 116 adet afet konutu 1973 yılında yapılmış ve hak sahiplerine teslim edilmiştir. Afet konutu yapılan alanda mülkiyet sorunu bulunduğundan dolayı şimdiye kadar tapu verilememiştir.
Kamulaştırma İle İlgili Olarak; Mülga Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 57518 metrekare alanın kamulaştırması yapılmıştır. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 8320,97 metrekarelik alanda kamulaştırma yapılmıştır. Şimdiye Kadar toplam 65841,97 metrekarelik alanın kamulaştırması yapılmıştır. 5404.03 metrekarelik alanın kamulaştırması yapılacaktır.”dedi.
Konuşmalardan sonra toplantı soru cevap şeklinde devam etti.
Adıyaman AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürlüğü Harita Mühendisi Recep Karasakal, Gölbaşı Belediyemiz Fen İşleri Müdürü Mehmet Özbay, Belediyemiz Yazı İşleri Müdürü Halis Kısakara ve Hürriyet Mahallesi hak sahipleri katıldı.