Yağmur Suyunun Yer Altına Alınması

Mimar Sinan Mahallesinde taşkınlara sebep olan yağmur suyunun yer altına alma çalışmaları devam ediyor.

İlçemiz geneline bakıldığında nüfus bakımından en yoğun mahalle olan Mimar Sinan Mahallesinde oluşan bu taşkınlar mahalle genelinde yol ve altyapıya da zarar vermekte, asfalt olan yollarımızı ve kaldırımlarımızı söküp atmaktadır. Güçlü akıntıların içinde bulunan mil ve alüvyonlar da mahallemizi ve yollarımızı kirletmektedir.

İlçemizi tehdit eden yağmur suyunun bertaraf edilebilmesi amacıyla hayati önem arz eden Yağmur Suyu Projesinin bir an evvel uygulamaya geçirilmesi ile gelecek kışta yaşadığımız problemleri yaşamayacağız.

Bu proje, Mimar Sinan Mahallesinin güney doğu kesimindeki yeni yerleşime açılan tepeciklerden başlayarak, mahalle içinden geçecek ve mahalleyi büyük ölçüde tehdit eden yağmur suyunu 600 lük büz boru ile yer altına alacak yaklaşık 1.200 metre boyunca yağmur suyunu toplayacak ve İlçemiz içinden geçen Kırkbayır deresine aktaracaktır. Ayrıca her 50-100 metrede bir baca yapılacak ve ızgaralar yardımıyla yağmur suyu güzergâhının geçtiği yerlerdeki yüzeysel sular da alınarak toparlanacaktır.