Sanal Destek Projesi

Eğitim Öğretim Yılı İçerisinde Planlanan ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla projemiz hayata geçecektir.

Gölbaşı Belediyesi, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine internet üzerinden ders çalışabilme ve test çözebilme imkanı sunuyor. Belediyenin web sitesi üzerinden sağlanan hizmet için öğrencilerin belediyeden almış oldukları kartlardaki şifreyi girmeleri yeterli.  Milli Eğitim müfredatına uygun olarak hazırlanan ve sürekli güncel tutulan sistemle öğrenciler okul dersleriyle eş zamanlı ve eş değerde mekan fark etmeksizin internet hizmetinin olduğu her yerden ders çalışabiliyor.
Daha iyi bir gelecek için daha iyi yetişmiş bir nesil hazırlamak tüm idareci ve yöneticilerin asli görevi. Örgün eğitim dışında öğrencilere okul dışında da ders çalışabilme imkanı sunan dersaneler, daha iyi bir gelecek isteyen öğrenci ve velilerin tercihi. Ancak belirli bir maddi güç gerektiren dershanelere gidemeyen öğrencilerin elinden yerel yönetimler tutuyor. Bu bağlamda çok kapsamlı bir şekilde hizmet vermeye hazırlanan Gölbaşı Belediyesi, internet üzerinden maddi imkanı olmayan öğrencilere bir eğitim programı hazırlıyor.
Eğitimde Fırsat Eşitliği
Gölbaşı Belediyesi’nin www.golbasi.bel.tr adresli resmi internet sayfasında yer alan Sanal Dershane bölümünden erişilecek olan sistemde üniversite ve ortaöğretim sınavlarına hazırlık programlarının yanı sıra anaokulu, ilk ve orta öğretimin her sınıfı için konularda  olacak. Tamamen Milli Eğitim müfredatına uygun olarak yüzlerce kaynaktan alınan bilgilerle oluşturulan sanal dershane sisteminde, okullarda verilen eğitimle eş zamanlı ve denk konular işlenecek. 17 bin konu anlatımı, 250 bin soru ve 224 deneme sınavı içeriğine sahip. Dershaneye gidemeyen öğrenciler için  “Eğitimde Fırsat Eşitliği” sağlanması  ve ara sınıflar için de destek olması amaçlanmakta.
Dersle Birlikte Testler de Var
25 bin kişi için düşünülen sistemin, hizmet altyapısını oluşturan belediye, sistemi eğitim öğretim yılında kullanıma hazır hale getirdi. Sanal Dershane sistemi ayrıca, öğrencilere ödüllü canlı bilgi yarışmaları, rehberlik hizmeti, animasyonlar, özel testler, deneme sınavları, puan motoru, canlı teknik destek, karma testler, görüntü büyütme, kütüphane, ajanda gibi bir çok öğrenci yararına uygulamayı da içinde barındırıyor. Sistemde geçmiş yıllara ait bütün sınavlarla ilgili soruları da bulma imkanı var
Okul İdarecilerinin Görüşleri Alınacak
Gölbaşı Belediyesi, sistemden faydalanacak öğrenciler için kayıt işlemini okul idarecileriyle ortak bir çalışmayla hazırlayacak. Bu şekilde sisteme üye olan öğrencinin üye kartı ve şifresi bulunacak. Öğrenci evindeki, okulundaki yada internet erişimi olan herhangi bir yerdeki bilgisayardan belediyenin internet sayfasına bağlanarak Sanal Dershane bölümü üzerinden kendi giriş şifresiyle birlikte sisteme giriş yapıp bu hizmeti alabilecek.