Görme Engelliler İçin 'Hissedilebilir Yüzey' Yapılıyor

Gölbaşı Belediyesi, görme engelliler için kaldırımlarda “hissedilebilir yüzey” çalışmaları başlattı.

Şehir sakinlerinin daha nitelikli bir hayat sürdürmelerini sağlamak ve şehir yapısının erişilebilir hale gelmesi için çalışmalarını sürdüren Gölbaşı Belediyesi, şehrin önemli caddelerinde kaldırımlara engelli vatandaşların yardım almadan tek başlarına ve güvenle harekete etmelerini sağlayacak hissedilebilir yüzey yürüme yol çalışmasını hayata geçiriyor. Proje ilk olarak Gazi Caddesi’nde uygulamaya geçecek.

Kaldırımlarda ve kavşaklarda yaya geçitleri, görme engelliler için hissedilebilir yollar yaptıklarını belirten Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir, "Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak hizmetleri sürekli veriyoruz. Park bahçelerde ve sosyal tesislerde de engelli vatandaşlara kullanım kolaylığı sağlıyoruz ve tüm engelleri kaldırıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz modern belediyecilik, sosyal ve kültürel hizmetlerimizde engelli vatandaşlarımızla istişare ederek, onların gündelik hayatını kolaylaştırıcı hizmetler sunuyoruz.  Engelli vatandaşlarımız hayatın bir gerçeği. Sağlıklı insanların dahi bir gün engelli olabileceğini düşünerek hareket etmemiz lazım. Engelliler için yasal zorunluluk haline gelen hizmetleri, biz yerel yönetimler olarak uzun yıllardır vermekteyiz. Görme engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracak olan hissedilebilir yüzey, görme engelli bireylerin dokunma duyusuna hitap eden ve amaçlarına ilişkin yön değiştirmesini sağlamak ve uyarmak için tasarlanmış kabartmalı yüzey malzemesini belediyemize ait binalarda ve caddelerde uyguluyoruz. Amacımız, görme engelli bireylere, bulunduğu konumdaki veya istikametindeki muhtemel tehlikelere karşı uyarmak ve güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamaktır. Bu kapsamda ilçemizin kaldırımları engelli vatandaşlar için daha da kullanılır hale getiriyoruz. ” dedi.

Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan hissedilebilir yüzey yürüme yolları kullanan görme engelli vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını ve yaygınlaştırılmasını gerektiğini belirterek, Gölbaşı Belediyesine teşekkür ettiler.