Başkanımız Özdemir’den Engellilerin Engelsiz Evi’ne ziyaret

Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir, 3 Aralık dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelsiz Evi’ni ziyaret etti.

Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir,  SODES Projesi kapsamında Gölbaşı Belediyesi tarafından açılan Engelsiz Evini ziyaret ederek, engellilerle bir süre sohbet edip yapılan eserleri inceledi.

Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir, burada yaptığı konuşmada, SODES projesi kapsamında 5 yıldır hizmet verdikleri Engelsiz Evi’nde yılda 100 engelli vatandaşın burada cam seramik, bilgisayar, bağlama, el sanatları gibi kurslar aldıklarını ifade ederek, son iki yıldır ise bone ve galoş üretimi yaptıklarını belirtti. Başkan Özdemir, konuşmasında şunları kaydetti: “Biz belediye olarak yaptığımız hizmetlerde engelli vatandaşlarımızı da düşünüyoruz. Onlar için kaldırımları yeniden düzenledik, her yerde rahat gezmeleri için engellilerin geçeceği alanlar oluşturduk. Ayrıca Engelsiz Evi projemizle de 100 engelli vatandaşımızı çeşitli eğitimlerden geçiriyoruz. Burada sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Engellilere sahip çıkmak her vatandaşın görevidir. Bu vesilelerle tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutluyorum. “

Başkan Özdemir, konuşmalardan sonra  Engelsiz Evi’nde eğitim gören engellilere çeşitli hediyeler takdim etti.